ca es en de

Costitx

costitx

 Costitx és un petit municipi ubicat al bell mig de Mallorca, dins la comarca del Pla.

 

Es troba limitat pels municipis de Sencelles, Sineu, Inca i Lloret de Vistalegre. La seva població supera per poc els 1.200 habitants i el seu nom prové del llatí Costes, ja que el poble està situat sobre un petit turonet. Va formar part de Sencelles fins a meitats del s. XIX.

 

L'economia de Costitx ha estat tradicionalment agrícola, compta amb petits artesans de ferro i fusta, i darrerament intenta atreure el turisme d’interior. Els bous de Costitx són l’element més icònic del poble, que compta també amb un observatori astronòmic com a punt de referència.

 

De les festes de Costitx, en destaca la fira Costitx en flor, celebrada cada primer de maig i on el poble és decorat amb diverses composicions florals. Les seves festes patronals són a principis de setembre en motiu de la Mare de Déu i també fa festa per Sant Antoni i Sant Sebastià.

 

El mercat setmanal de Costitx té lloc cada dissabte.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Costitx

 • Festes de la Mare de Déu de Costitx

  Festes de la Mare de Déu de Costitx

  Costitx celebra les seves festes patronals durant la primera quinzena del mes de setembre amb motiu de la festa de la Mare de Déu. Unes festes plenes d’activitats per a grans i petits, com concerts,...

  Veure »
 • Fira Costitx en flor

  Fira Costitx en flor

  Desde 1996, cada primer de Maig, Costitx s’engalana amb flors en una fira molt particular. Durant aquest dia el poble es converteix amb un jardí gràcies a la bona feina d’experts jardiners, floristes i fructicultors.

  Veure »