dimecres, 25. novembre 2020
ca es en de
ca es en de

Fornalutx

fornalutx

Fornalutx és un conjunt d’indiscutible interès paisatgístic i arquitectònic

Fornalutx està emplaçat a la Vall de Sóller, al centre de la Serra de Tramuntana, que recorre l´illa de Mallorca, i solca una profunda vall que, partint del Puig Major es dirigeix a Sóller. Fornalux, “Fornalucem” derivat de “Fornel”, fornal o Ferreira, amb el sufix –utx, topònim mossàrab del sufix romànic “ucem”.

 

L’origen de Fornalutx o "Fornalugi", com s’escriu en els documents antics, s’inicia des del mateix moment de la conquesta, essent abans una alqueria àrab; com es dedueix pel traçat dels seus primitius carrers. Els seus orígens es remunten a l'Edat Mitjana, resultat de l'evolució d'una primitiva alqueria àrab, com ens ho indiquen els seus carrers més antics a la part més alta de Fornalutx, estrets i amb un traçat irregular, que presenten fortes pendents.

 

Fornalutx pot considerar-se com un conjunt d’indiscutible interès paisatgístic i arquitectònic, així com el seu entorn. L’estructura de la població per orígens, es caracteritza en els darrers anys per l’augment de la població d’origen principalment estranger, conseqüència de l’atractiu turístic de la villa. 
 

Fonts text: www.ajfornalutx.net, www.masmallorca.es

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Fornalutx

  • Festes Patronals de Fornalutx

    Festes Patronals de Fornalutx

    El municipi de Fornalutx, ubicat en plena Serra de Tramuntana, celebra les seves festes patronals a finals d’estiu. Durant la primera setmana del mes de setembre s’organitzen en el poble...

    Veure »