ca es en de

Lloret de Vistalegre

lloret-de-vistalegre

 

Lloret de Vistalegre se situa al cor del Pla de Mallorca 

 

Situat al cor de Mallorca, just al centre de l’illa, Lloret de Vistalegre és un petit municipi del Pla. Limita amb altres pobles de la comarca com són Montuïri, Sineu, Costitx, Sencelles, Sant Joan i Algaida, i la seva població supera per poc els 1.200 habitants.

 

El seu origen es remunta a les alqueries àrabs, que després de la conquesta catalana començà a créixer fins a establir segles més tard el Convent de Nostra Senyora de Loreto, que donaria nom al poble.

 

Lloret de Vistalegre, que se coneix popularment com “Llorito”, va dependre durant molt de temps de Sineu i no fou municipi independent fins el 1924. Ha estat tradicionalment un municipi d’activitat principalment agrícola, però el darrers anys també s’ha diversificat apostant per l’agroturisme.

 

Un dels fruits més típics dels camps de Lloret de Vistalegre és la figa, que compta amb una festa pròpia des dels anys 80 coneguda com la Festa d’es Sequer celebrada el primer dissabte del mes de setembre. El patró de Lloret és Sant Domingo i les seves festes se celebren a l’estiu durant la primera setmana del mes d’agost. El poble també celebra una fira de primavera el mes de maig.

 

El mercat setmanal de Lloret se celebra el dilluns dematí al voltant de l’església.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Lloret de Vistalegre

 • Fira de Maig a Lloret de Vistalegre

  Fira de Maig a Lloret de Vistalegre

  La Fira de Lloret és una fira agrícola i ramadera que es celebra en el municipi de Lloret de Vistalegre a principis del mes de maig. Els seus punts forts son la Mostra de cuina, en la que hi participen els restaurants del poble,...

  Veure »
 • Festa des Sequer a Lloret de Vistalegre

  Festa des Sequer a Lloret de Vistalegre

  El fruit característic de Lloret de Vistalegre és la figa. Per aquest motiu, aquest poble celebra cada any des de la dècada dels 80 la festa des sequer. Una festa amb diverses activitats

  Veure »