divendres, 2. desembre 2022
ca es en de
ca es en de

Mancor de la Vall

mancor-de-la-vall

 

Entre les comarques de la Serra de Tramuntana i Es Raiguer es troba Mancor de la Vall

 

Aquest petit municipi, la vila del qual se situa a una vall, limita amb Alaró, Escorca, Selva i Lloseta. S’independitzà de Selva el 1925 i actualment la seva població supera per poc els 1.200 habitants.

 

El municipi hereda el nom de l’alqueria musulmana de Mancor. Camp i muntanya han estat sempre els motors de la economia de Mancor, encara que avui dia els cultius d’olivera i la cria d’animals ha anat deixant pas a un sector terciari que es beneficia del turisme que atreu l’entorn natural de la Serra de Tramuntana. Igual que el seus pobles veïns Alaró, Lloseta o Inca, el calçat també ha estat històricament una indústria rellevant en el municipi.

 

Mancor de la Vall celebra les seves festes patronals per Sant Joan, a meitat del mes de juny. Una altra festa molt celebrada és la de Sant Antoni, que compta amb la particular tradició de la baixada del corb abans de les beneïdes. La fira més popular a Mancor de la Vall és la fira celebrada a finals de novembre.

 

El mercat setmanal de Mancor de la Vall se celebra el dilluns.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Mancor de la Vall

 • Festes de Sant Joan a Mancor de la Vall

  Festes de Sant Joan a Mancor de la Vall

  Sant Joan Baptista és el patró de Mancor de la Vall i per això el poble celebra les seves festes la setmana del 24 de juny. Aquestes festes signifiquen el començament de l’estiu i estan plenes d’activitats que aprofiten el bon temps.

  Veure »
 • Mancor de l'art

  Mancor de l'art

  Mancor de l’art és un esdeveniment cultural que es celebra des del 2014 a Mancor de la Vall. A diferència de les nits de l’art tradicionals, Mancor de l’art es du a terme durant tot un dia en el que ...

  Veure »
 • BINIARRELS, sa Fira de Mancor

  BINIARRELS, sa Fira de Mancor

  BINIARRELS - Sa Fira de Mancor és l'esdeveniment més popular d'aquest municipi des Raiguer i, des del 2018 ofereix un ampli programa d'activitats, agrupant gastronomia, cultura popular, música, tradició i mercat d'artesans...

  Veure »