ca es en de

Montuïri

montuiri

 

Al Pla de Mallorca es troba el municipi de Montuïri

 

Els seus veïns son Llucmajor, Porreres, Algaida, Sant Joan i Lloret de Vistalegre. Actualment la seva població no arriba per poc als 3.000 habitants i molts d’ells treballen a Palma o a Manacor. L’origen del seu nom és incert i, si bé es coneix que el poble formava part del districte musulmà de Muntuy, també hi ha teories que afirmen que el nom procedeix del llatí. L'economia de Montuïri va ser durant segles principalment agrícola, però, durant les darreres dècades, el sector serveis, el turisme id'nterior i la indústria hi han guanyat importància.

 

Montuïri celebra la seva fira el primer diumenge de desembre i se la coneix com a Fira de sa Perdiu per incloure un concurs de perdius de reclam. Els darrers anys també organitza a principis d’estiu una fira dedicada al pa amb oli. Les festes de Montuïri se celebren amb motiu de Sant Bartomeu i destaquen pel ball dels cossiers.

 

El mercat setmanal de Montuïri se celebra cada dilluns al matí a la Plaça Major.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Montuïri

 • Festes de Sant Bartomeu a Montuïri

  Festes de Sant Bartomeu a Montuïri

  Montuïri celebra les seves festes patronals al voltant del dia de Sant Bartomeu, el 24 d’agost. Durant la setmana prèvia, al poble s’hi realitzen una amplia varietat d’activitats festives per a grans i petits...

  Veure »
 • Fira de sa Perdiu a Montuïri

  Fira de sa Perdiu a Montuïri

  Cada any, Montuïri celebra el primer diumenge de desembre la Fira de sa Perdiu i durant tot el dia omplen la Plaça Major i els carrers adjacents tot tipus de parades amb aliments tradicionals, ...

  Veure »
 • Rua Montuïrera a Montuïri

  Rua Montuïrera a Montuïri

  El Rei Carnestoltes no passa de llarg per Es Pla de Mallorca, i cada any inaugura una gran festa amb música, animació i festa boja amb motiu de la Rua Montuïrera.

  Veure »