ca es en de

Montuïri

montuiri

Al Pla de Mallorca s’hi troba el municipi de Montuïri. Els seus veins son Llucmajor, Porreres, Algaida, Sant Joan i Lloret de Vistalegre. Actualment la seva població no arriba per poc als 3.000 habitants i molts d’ells treballen a Palma o a Manacor. L’origen del seu nom és incert, i si bé es coneix que el poble formava part del districte musulmà de Muntuy, també hi ha teories que afirmen que el nom procedeix del llatí. La economia de Montuïri va ser durant segles principalment agrícola, però les darreres dècades el sector serveis, el turisme interior i la industria han guanyat importància.

 

Montuïri celebra la seva fira el primer diumenge de desembre i se la coneix com a fira de la perdiu per incloure un concurs de perdius de reclam. Els darrers anys també organitza a principis d’estiu una fira dedicada al pa amb oli. Les festes de Montuïri es celebren amb motiu de Sant Bartomeu i destaca pel ball dels cossiers.

 

El mercat setmanal de Montuïri es celebra cada dilluns al matí a la Plaça Major.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Montuïri

 • Fira de Sa Perdiu a Montuïri

  Fira de Sa Perdiu a Montuïri

  Cada any Montuïri celebra el primer diumenge de desembre la Fira de sa Perdiu i durant tot el dia omplen la Plaça Major i els carrers adjacents tot tipus de parades amb aliments tradicionals, ...

  Veure »
 • Festes de Sant Bartomeu a Montuïri

  Festes de Sant Bartomeu a Montuïri

  Montuïri celebra les seves festes patronals al voltant del dia de Sant Bartomeu, el 24 d’agost. Durant la setmana prèvia, al poble s’hi realitzen una amplia varietat d’activitats festives per a grans i petits.

  Veure »