ca es en de

Sant Joan

Sant Joan és un poble mallorquí que pertany a la comarca del Pla de Mallorca.

 

Envolten el poble els municipis de Petra, Vilafranca de Bonany, Porreres, Montuïri, Lloret de Vistalegre i Sineu, municipi del qual va formar part. La seva població actual ronda els 2.000 habitants. Sant Joan és possiblement el municipi en què l'activitat agrícola és més important en el conjunt de la seva economia. Blat i alls són els seus productes principals. També és molt important la ramaderia, en particular el porc negre mallorquí, així com l'elaboració d’embotits.

 

Curiosament, el poble de Sant Joan no celebra les seves festes patronals el 24 de juny, sinó el 29 d’agost, per la festivitat de Sant Joan Baptista. En canvi, el 24 de juny es celebra la festa de Es Sol que Balla, en la quals els joves pugen al Puig de la Consolació per veure sortir el sol. Altres festes importants són Sant Antoni, la Festa del Botifarró i la festa de Es Pa i el Peix, que secelebra el quart diumenge de Quaresma i que coincideix amb la fira.

 

Sant Joan celebra el seu mercat setmanal el dijous al matí.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Sant Joan

 • [AJORNADA] Festa des Pa i es Peix

  [AJORNADA] Festa des Pa i es Peix

  El municipi de Sant Joan celebra el cap de setmana del 21 i 22 de març la Festa des pa i el peix. A més de poder provar i comprar les tradicionals coquetes de Cas Donat i les panades a càrrec dels Quintos a l'esplanada de sa Consolació.

  Veure »
 • Fira de Sant Joan

  Fira de Sant Joan

  La Fira de Sant Joan de la primavera sempre ha estat una mostra d’amor al camp, la tradició i el folklore i avui encara ho és...

  Veure »
 • Festa des botifarró a Sant Joan

  Festa des botifarró a Sant Joan

  Fundada per la penya motorista de Sant Joan el 1966, la Festa des Botifarró és un esdeveniment clàssic de la tardor d’aquest municipi. Una celebració on no falten torrades de botifarró...

  Veure »
 • Festes de Nadal a Sant Joan

  Festes de Nadal a Sant Joan

  El Nadal a Mallorca és molt més que dinars d’empresa, trobades amb la família i mercadets. A Mallorca, el Nadal és una bona ocasió per sortir al carrer, fer les compres als artesans i petits comerciants i per aprofitar el temps en família amb activitats per a joves i grans.

  Veure »
 • Festes de Sant Antoni a Sant Joan

  Festes de Sant Antoni a Sant Joan

  Sant Joan és un municipi que bull per Sant Antoni. I no només per les torrades, foguerons i activitats típicament revetleres, sinó també el dia que se celebra la festivitat del sant, 17 de gener.

  Veure »