ca es en de

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar és un municipi que pertany a la comarca del Llevant mallorquí. Limita amb els municipis de Petra, Artà, Son Servera i Manacor, de qui va aconseguir independitzar-se a finals del segle XIX. Cinc localitats donen forma a aquest municipi: Sant Llorenç, Son Carrió, Sa Coma, S’Illot i Cala Millor. Sant Llorenç des Cardassar ha vist veure creixer la seva població de forma significativa durant els darrers 50 anys i actualment té més de 8.000 habitants, sent Sant Llorenç vila i Sa Coma les localitats més poblades. La economia també ha estat protagonista de grans canvis en aquest municipi, i si bé històricament havia tengut un caràcter agrícola, ara s’ha convertit a una economia de sector terciari impulsada pel turisme de les localitats costeres de Sa Coma, S’Illot i Cala Millor.

 

Sant Llorenç des Cardassar celebra dues festes propies durant el mes d’agost: les festes patronals de Sant Llorenç i la festa de la Mare de Deu trobada. Sant Antoni i Pasqua son altres de les festes destacades d’aquest municipi. En quant a fires, Sant Llorenç destaca per la seva fira del bolet, celebrada a finals de tardor, i la fira nocturna gastronòmica de s’Estació, en temporada estival.

 

El mercat setmanal de Sant Llorenç des Cardassar es celebra el dijous a la Plaça de l’Església i el carrer Major.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Sant Llorenç des Cardassar

  • Festes de sa Coma (Sant Llorenç)

    Festes de sa Coma (Sant Llorenç)

    La localitat costanera de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar, celebra la seves festes d’estiu cada any la tercera setmana de juliol. Es tracta d’una fita plena d’activitats esportives i culturals.

     

    Veure »