ca es en de

Sant Llorenç des Cardassar

sant-llorenc-des-cardassar

Sant Llorenç des Cardassar és un municipi que pertany a la comarca del Llevant mallorquí.

 

Limita amb els municipis de Petra, Artà, Son Servera i Manacor, de qui es va independitzar a finals del segle XIX. Cinc localitats donen forma a aquest municipi: Sant Llorenç, Son Carrió, Sa Coma, S’Illot i Cala Millor. Sant Llorenç des Cardassar ha vist créixer la seva població de forma significativa durant els darrers 50 anys i actualment té més de 8.000 habitants. Sant Llorenç vila i Sa Coma en són les localitats més poblades.

 

L'economia també ha estat protagonista de grans canvis en aquest municipi, i si bé històricament el municipi havia tengut un caràcter agrícola, ara ha esdevingut una economia de sector terciari impulsada pel turisme de les localitats costaneres de Sa Coma, S’Illot i Cala Millor.

 

Sant Llorenç des Cardassar celebra dues festes pròpies durant el mes d’agost: les festes patronals de Sant Llorenç i la festa de la Mare de Déu Trobada. Sant Antoni i Pasqua són altres festes destacades d’aquest municipi. Pel que fa a fires, Sant Llorenç destaca per la Fira Ramadera de Son Carrió, que té lloc el segon diumenge de maig, i la Fira Nocturna Gastronòmica de s’Estació, en temporada estival.

 

El mercat setmanal de Sant Llorenç des Cardassar se celebra el dijous a la Plaça de l’Església i al carrer Major.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Sant Llorenç des Cardassar

  • Festes de Sa Coma (Sant Llorenç)

    Festes de Sa Coma (Sant Llorenç)

    La localitat costanera de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar, celebra les seves festes d’estiu cada any la tercera setmana de juliol. Es tracta d’una fita plena d’activitats esportives i culturals.

     

    Veure »