ca es en de

Santa Eugènia

A la comarca mallorquina de el Pla es troba el municipi de Santa Eugènia. Es troba a pocs kilometres de la capital, amb la qui limita físicament. També limita amb els municipis de Consell, Algaida, Sencelles i Santa Maria del Camí de qui va formar part administrativament fins el s.XIX i amb el que conflicte històricament. El nom de Santa Eugènia prové del senyor de l’alqueria que es va acabar convertint amb poble: Bernat de Santa Eugènia. Actualment el municipi té una població que supera per poc els 1.600 habitants que es reparteixen entre la vila i petites alqueries. L’agricultura, entre la que destaca el blat, les vinyes i el llegum, i la construcció son els seus principals motors econòmics.

 

Santa Eugènia celebra les seves festes el mes d’agost i a l’estiu celebra també esdeveniments com la Quarterada teatral o la nit de l’art Taujart. La fira, en canvi, es celebra a la primavera en meitat del mes de novembre.

 

El mercat setmanal de Santa Eugènia té lloc en dissabte.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Santa Eugènia

  • Festes Patronals de Santa Eugènia

    Festes Patronals de Santa Eugènia

    Cada estiu, durant la primera setmana del mes d’agost, Santa Eugènia celebra les seves festes patronals. Unes festes que compten amb un programa d’activitats ple de concerts,

    Veure »