divendres, 2. desembre 2022
ca es en de
ca es en de

Santa Maria del Camí

santa-maria-del-cami

Enllaçant la Serra de Tramuntana i el Pla de Mallorca es troba, a pocs kilòmetres de Palma, el municipi de Santa Maria del Camí.

 

El seu territori se situa a la comarca d'Es Raiguer i delimita amb els municipis de Consell, Santa Eugènia, Bunyola, Alaró, Marratxí i també amb la capital balear. A més del poble de Santa Maria del Camí, el municipi inclou diversos nuclis com Sa Vileta, Els Hostals, Son Fango o Son Bieló.

 

Amb més de 6.700 habitants, Santa Maria del Camí es troba encara en procés d’expansió demogràfica. El seu nom es remunta al s. XIII, quan substituí el topònim àrab que significava “aturada o en el camí” i que heretà l’església i el poble. Ametllers, garrovers i vinyes són els conreus més destacats del poble.

 

Santa Maria del Camí celebra les seves festes el mes de juliol en motiu de Santa Margalida. La Fira de Santa Maria, en canvi, se celebra a la primavera, a finals del mes d’abril. D'entre les celebracions del municipi, també en destaca la festa del vi novell de finals de novembre, que demostra la importància dels cellers en el municipi.

 

El mercat setmanal de Santa Maria del Camí se celebra cada diumenge.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Santa Maria del Camí

 • Festes Patronals de Santa Maria del Camí

  Festes Patronals de Santa Maria del Camí

  La Santa Patrona de Santa Maria del Camí és Santa Margalida i es celebra el dia 20 de juliol. Durant les setmanes prèvies, el poble aprofita per celebrar les seves festes d’estiu, plenes d’activitats per a gent de totes les edats.

  Veure »
 • CaminArt: Nit de l'art de Santa Maria del Camí

  CaminArt: Nit de l'art de Santa Maria del Camí

  CaminArt és una de les nits de l’art més recents de tot Mallorca. Aquest esdeveniment té lloc a Santa Maria del Camí, on els carrers del poble així com diversos indrets populars acullen obres de diverses disciplines artístiques. ...

  Veure »