dissabte, 21. setembre 2019
ca es en de
ca es en de

Santanyí

santanyi

 

En el punt més meridional de Mallorca i recorrent la costa pel sud-oest es troba el municipi de Santanyí.

 

Aquest municipi limita amb Ses Salines, Campos i Felanitx i pertany a la comarca del Migjorn. Santanyí posseeix una desena de nuclis urbans, entre els que destaquen el poble de Santanyí i les localitats turístiques costaneres de Cala Figuera, Portopetro i Cala d’Or, essent aquesta la més poblada del municipi. En conjunt, la població del municipi de Santanyí suma una mica més de 11.000 habitants.

 

El nom de Santanyí deriva del llatí Sancti Agnini, que significa 'ovella santa', i aquest animal és encara avui en dia la imatge de l’emblema del municipi. El turisme és el gran motor de l'economia de Santanyí gràcies a la seva extensa costa, però també s’hi poden trobar espais naturals com el Parc Natural de Mondragó. La pedra ha estat també un altre dels aspectes importants de l'economia del municipi.

 

Algunes de les fires destacades de Santanyí són la fira de tardor, la nit de l’art Canal’Art Santanyí o la Fira de la Pagesia de s’Alqueria Blanca. Les festes més destacades de Santanyí se celebren per Sant Jaume i Sant Andreu, mentre que Cala d’Or celebra Santa Maria del Mar, Calonge la celebra per Sant Miquel i Cala Figuera per la Mare de Déu del Carme.

 

Santanyí celebra dos mercats setmanals, un dimecres i l’altre el dissabte. Altres mercats destacats del municipi son el de Es Llombards i Calonge (dijous) i el de s’Alqueria Blanca (dimarts).

 

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Santanyí

 • Fira de tardor de Santanyí

  Fira de tardor de Santanyí

  Santanyí celebra cada any la seva fira de tardor un dissabte de la segona meitat del mes d’octubre. Es tracta d’una fira on la tradició i l’artesania tenen un pes important...

  Veure »
 • Festes i Mercats de Nadal a Santanyí

  Festes i Mercats de Nadal a Santanyí

  Amb l’arribada de Nadal, els diversos pobles que configuren el municipi de Santanyí celebren mercadets de nadal plens de decoracions, dolços i complements nadalencs. Porto Petro, ...

  Veure »
 • Fira d'oportunitats i estocs de Santanyí

  Fira d'oportunitats i estocs de Santanyí

  Les millors rebaixes dels comerciants de Santanyí les podeu trobar a la fira d’estocs i oportunitats. Es tracta d’una fira principalment tèxtil, on les botigues alliberen els seus magatzems posant a la venta la roba...

  Veure »
 • Setmana gastronòmica de Santanyí

  Setmana gastronòmica de Santanyí

  La Setmana Gastronòmica de Santanyí és un esdeveniment pensat per promocionar els comerços restauradors del municipi que durant una setmana preparen menús per a donar a conèixer les seves especialitats.

  Veure »
 • Festa des Tondre a Es Llombards

  Festa des Tondre a Es Llombards

  La Festa des Tondre es celebra cada primer diumenge de maig al nucli urbà de Es Llombards, a Santanyí. Es tracta d’una celebració que reivindica el tondre d’ovelles més tradicional, com ho feien a l’antiga: amb tisores.

  Veure »
 • Santanyí Tapa a Tapa

  Santanyí Tapa a Tapa

  Una quinzena d'establiments participen en la mostra gastronòmica Santanyí Tapa a Tapa, una ruta per gaudir del poble i dels seus bars i restaurants.

   

  Veure »
 • Mercats de Santanyí

  Mercats de Santanyí

  El mercat més popular i concorregut de Santanyí és el de vila. Té lloc dues vegades a la setmana: tots els dimecres i dissabtes de l'any. Allà hi podràs trobar més de 150 puestos amb el millor colorit...

  Veure »
 • Festes de Sant Joan a Portopetro

  Festes de Sant Joan a Portopetro

  El nucli costaner de Portopetro, a Santanyí, celebra cada any les festes de Sant Joan. Aquesta localitat aposta per unes celebracions humils, amb un sopar a la fresca el dia de la revetlla,...

  Veure »
 • Canal'Art Santanyí

  Canal'Art Santanyí

  Canal’Art és la nit de l’art de Santanyi. En aquesta vetllada artística, les galeries d’art i també altres indrets del poble obren les seves portes per exposar les obres d’artistes locals i de les proximitats del municipi.

  Veure »
 • Festes de Sant Jaume a Santanyí

  Festes de Sant Jaume a Santanyí

  Santanyí celebra les seves festes d’estiu per Sant Jaume. El programa acostuma a estar farcit de propostes ben estiuenques, com revetlles, espectacles i activitats per als més joves.

  Veure »
 • Festes de Sant Miquel a Calonge

  Festes de Sant Miquel a Calonge

  El poble de Calonge, en el municipi de Santanyí, celebra cada any les festes de Sant Miquel durant el setembre. A partir de la segona meitat de mes, l’ajuntament i col·lectius del poble organitzen ...

  Veure »